artikel wellness moderne badkameropossingen

Haal wellness in huis met onze moderne badkameroplossingen
Er is steeds meer aandacht voor ‘wellness’. Tot rust komen en genieten van lichamelijke verzorging doet ook de geestelijke gesteldheid veel goed. Veel mensen associëren wellness met een bezoek aan de sauna of het wellnesscentrum. Er worden echter steeds meer mogelijkheden bedacht om ook bij u in huis bij te dragen aan momenten van welbehagen. Door plekken als de badkamer nog meer in te richten op ontsnapping en comfort, wordt het dagelijks douchen of badderen plotseling omgetoverd tot een belangrijk en voelbaar gezond moment van rust.

Toenemende druk in het dagelijks leven
Het lijkt erop dat mensen in toenemende mate onder druk gezet worden door het dagelijks leven dat ze leiden. De maatschappij vraagt veel van ons: we moeten hard werken, altijd bereikbaar zijn, en altijd beschikbaar. Oude zekerheden brokkelen verder af, wat betekent dat de verwachtingen voor de toekomst meer onzeker geworden zijn. En ook op sociaal vlak voelt het alsof de druk is toegenomen. Het delen van gebeurtenissen en foto’s met anderen in ons netwerk betekent, dat we zelfs ons privéleven moeten presenteren, en dus actief bezig moet en zijn met het managen van indrukken en verwachtingen die anderen van ons hebben.

In zo’n wereld zijn de plekken en momenten waar men echt tot rust kan komen, en de dagelijkse beslommeringen en stress even los kan laten, van steeds groter belang. Het dagelijkse badkamerritueel is zo’n moment: in het huis is de badkamer dé plek om te ontspannen. Geen wonder dus dat we het steeds belangrijker vinden, en steeds beter nadenken over de manier waarop we onze badkamer vormgeven. Met moderne en comfortabele oplossingen voor de badkamer is het tegenwoordig mogelijk om een heus privé-wellnesscentrum te creëren: een plek waar u, uw partner of uw gezin helemaal tot rust kan komen. Zo kunt u zich wapenen tegen de stress en hectiek van het dagelijks bestaan, en zorgt u voor het welzijn van uw lichaam en geest.

Verminder de stress in uw leven
Stress is een grote boosdoener. Niet alleen hakt stress in op de geestelijke gesteldheid, het is ook slecht voor uw huid en uw lichaam. Wilt u een einde maken aan de druk en stress die u dagelijks voelt? Dan zijn er veel verschillende oplossingen waar u aan kunt denken. Meer afstand nemen van uw werk, regelmatig wandelen en fietsen in de buitenlucht, meer vakantie, meer sporten en gezonder te eten: het zijn allemaal factoren die bijdragen aan een meer comfortabel leven. Ook uw persoonlijke verzorging draagt daar een steentje aan bij. De indeling van uw badkamerruimte, en het introduceren van nieuwe en comfortabele mogelijkheden, zoals een stoomcabine of een whirlpool, kan een goede manier zijn om meer rust en kalmte in te bouwen in uw dagelijkse patroon. Op die manier ontspant u vanzelf meer, zonder dat u daar bewuste veranderingen of keuzes voor hoeft te maken.

Nieuwe trends op het gebied van badkameroplossingen
In Nederland is een merkbare ontwikkeling op het gebied van badkamers. Steeds meer mensen kiezen er voor om in plaats van het traditionele douche of bad een oplossing met meer functionaliteit en meer comfort te laten plaatsen. Dat kan ook dankzij de voortschrijdende technologische ontwikkelingen: die maken dat de prijzen laag genoeg zijn, en dat ook de luxe oplossingen, zoals stoomcabines of whirlpools, gewoon geplaatst kunnen worden in de meeste normale badkamers. Daarvoor is niet meer plek nodig, en ook geen speciale aansluitingen. Daarmee is een rustmoment in de badkamer nu voor vrijwel iedereen binnen handbereik gekomen.

Hoe maakt u een bezoek aan de badkamer tot een wellness-moment?
De meest populaire badkameroplossingen van het moment zijn stoomcabines (in combinatie met douche, of zelfs met bad), en whirlpool-baden. Beiden zijn duidelijk meer comfortabel en rustgevend dan een eenvoudige douchebeurt. Niet langer is de badkamer een plek waar u zich snel klaarmaakt voor de dag: steeds meer draait het om genieten en aandacht voor jezelf en je persoonlijke verzorging.

Stoomcabines, voor een rustgevend stoombad
Een stoomcabine is een van de meest populaire oplossingen voor in de badkamer. Hiermee wordt het mogelijk om niet alleen te douchen, maar ook een stoombad te nemen in het comfort van uw eigen woning. De combinatie van douchebeurt en stoombad draagt echt bij aan uw gevoel van wellness: uw lichaam wordt grondig gereinigd, en het moment van comfort en rust draagt bij aan een ontspannen gevoel. Dat nodigt uit tot langere sessies, die gemakkelijk een uur of meer kunnen duren.

De verschillende stoomcabines zijn er ook op ontworpen om gedurende langere tijd gebruikt te worden. Ze zijn voorzien van plekken om te zitten of liggen, zodat u het stoombad relaxed kunt ondergaan. Zo kunt u parfums toevoegen die de beleving van rust versterken. Ook zijn er technische snufjes ingebouwd, die rekening houden met de eisen van het moderne leven. Zo zijn er modellen met een ingebouwde telefoon, waardoor u tijdens het stoombad toch te bereiken bent.

Whirlpools, voor een ontspannen bad
Het whirlpoolbad is een andere populaire optie. In plaats van een gewoon bad, kunt u een bubbelbad laten plaatsen – voor één persoon, maar ook voor meerdere personen. De massagestralen die zorgen voor de bubbels in het water, masseren ook het lichaam. Andere functionaliteiten, zoals ingebouwde verlichting, mp3-speler voor muziek, en extra hydro-jets zijn er op gericht u zoveel mogelijk te doen ontsnappen, en de dagelijkse drukte naar de achtergrond te doen verdwijnen.

Het badderen in een bubbelbad is een echte wellness-beleving, die niet alleen uw geest ten goede komt, maar ook uw lichamelijke verzorging ondersteunt. Dankzij de toevoer van zuurstof en het bewegende water, wordt uw huid veel dieper gereinigd dan in een normaal bad mogelijk is.

Wellness-oplossingen zijn binnen handbereik
Als u een druk leven leidt, is het verstandig om rustmomenten in te bouwen die ervoor zorgen dat u weerstand kan bieden aan de drukte en hectiek van alledag. Van alle plekken in het huis is de badkamer daarvoor misschien wel de meest voor de hand liggende plek. Door hier een centrum van wellness en rust te creëren, geeft u uzelf en uw naasten de kans om helemaal tot rust te komen. Dat is goed voor lichaam én geest. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.